2

Mormonen in De Kruitfabriek

Posted by David on 30/10/2012 in Geloof |

Gisteravond waren Isabel en ik samen met onze goede vrienden Mylissa en Dagmar Buysse te gast in het actualiteitenprogramma De Kruitfabriek op Vier.

 

Hieronder vind je de reportage:

 

Het was boeiend om hieraan deel te nemen. We hadden nog zoveel meer te vertellen over ons geloof. Wie op zijn honger is blijven zitten, kan best eens een kijkje nemen op www.mormoon.org of mag mij altijd contacteren met zijn/haar vragen.

 

Tags: ,

 • george tuffin

  Mormonen geloven in scheiding tussen kerk en staat. Dus ze kunnen zowel republikein als democraat stemmen. Natuurlijk is het positief om een lid van de kerk als presidentskandidaat te hebben. Maar dat wilt niet zeggen dat alle Amerikaanse mormonen voor hem gaan stemmen. In zo’n Vlaams en kort TV debat wordt alles te eenvoudig voorgesteld. KLassieke anti-mormoonse vragen duiken op. Onze kerkleider, president Monson, zei dat hij het niet wist of de reclame rond Mitt Romney zijn campagne iets goeds zou zijn voor de kerk. Het enige positieve punt was natuurlijk dat plots iedereen de mormoonse kerk begon aan te kaarten en te onderzoeken. Maar Romney is meer voor de rijken, di rijker kunnen worden terwijl de armen armer worden – hij dient als een als een goed christen ook aan de minder bedeelden te denken in zijn campagne.

  • http://www.davidgeens.be David Geens

   In zo’n programma gaat alles zo snel en word je zo hard gestuurd, dat er weinig ruimte is voor nuance, dat klopt.

   Persoonlijk vind ik het “mormon moment” geweldig. Het geeft ons de kans naar buiten te komen, om ons kenbaar te maken.

   Om ons echt te leren kennen, moeten mensen verder op zoek gaan. Ze kunnen al starten op http://www.mormoon.be of de zendelingen eens uitnodigen.

Copyright © 2009-2015 Geenszins All rights reserved.
This site is using the Mormon - Desk Mess Mirrored Child Child-Theme, v1.0.1, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.4, from BuyNowShop.com