0

75000 zendelingen in het veld

Posted by David on 15/08/2013 in Geloof |

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is een actieve zendingskerk. Wereldwijd zijn we één van de snelstgroeiende christelijke kerken. Inmiddels zijn we met ongeveer 15 miljoen leden.

 

Eén van de redenen die hiertoe bijdragen, is dat wij jonge mannen en vrouwen oproepen om respectievelijk op hun 18de en 19de een zending te vervullen. Voor jongens is het een plicht namens God om een zending te vervullen, voor meisjes is het meer vrijblijvend (hoewel niemand jongens dwingt, maar het wordt dus wel van hen verwacht om hun roeping in het priesterschap groot te maken).

Mannen dienen doorgaans 24 maand en vrouwen 18 maand. Zendelingen kunnen geroepen worden in eigen land, maar vaak gaan ze ook naar het buitenland. Iedere nieuwe zendeling krijgt eerst een training en indien nodig een taalopleiding in het Mission Training Center (MTC).

 

In oktober 2012 verklaarde onze profeet, president Thomas S. Monson, dat de leeftijd waarop jongeren aan een zending kunnen beginnen werd verlaagd tot 18 jaar voor jongens en 19 jaar voor meisjes. Voorheen lag de leeftijd voor jongens op 19 en meisjes op 21 jaar. Vooral voor meisjes was die leeftijd een “handicap”. Meestal begonnen ze dan te daten met teruggekeerde zendelingen van 21 jaar.

 

Het resultaat van deze verlaging was al snel te merken. Voor de aankondiging waren er gemiddeld 58.500 zendelingen wereldwijd tegelijk aan de slag. Sinds vorige week werd de kaap van 75.000 gehaald.

 

 

Ook in onze zending (officieel The Belgium/Netherlands mission; omvat Nederland en Vlaanderen) is het effect voelbaar. Gemiddeld waren er voorheen 80 zendelingen actief in onze zending, tegen het einde van het jaar zal dit 185 bedragen.

Ook in onze gemeente in Gent zien we al de zegeningen: vroeger hadden we twee Elders (ouderlingen; mannen dus), nu zijn er nog drie zuster zendelingen bijgekomen.

 

Deze voltijdszendelingen (want uiteindelijk is ieder lid een zendeling) houden zich bezig met mensen te bezoeken die meer willen weten over ons geloof, over Jezus Christus en over de herstelling van het evangelie. Als mensen echt geïnteresseerd zijn, kunnen ze geheel vrijblijvend verder lessen krijgen over al deze onderwerpen. Wie dan door gebed voelt dat onze kerk de ware kerk is, kan zich laten dopen en bevestigen als lid van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

 

Als zendingsleider in onze gemeente ben ik daar nauw bij betrokken. Wekelijks overleg ik met onze zendelingen. We bekijken samen wie ze ontmoet hebben, welke vragen er leven bij de mensen die ze bezoeken en kijken we hoe we samen met al onze leden mekaar kunnen helpen onze boodschap te verspreiden. We geloven niet in een agressieve manier van aanklampen of van deur tot deur te gaan; we werken eerder uitnodigend.

Als zendingsleider is altijd het meest treurige nieuws als een onderzoeker beslist om er mee te kappen. We respecteren dat uiteraard ten volle. We blijven niet aandringen, maar uiteraard voelen wij dat als een gemis aan omdat wij geloven dat we ongelooflijk veel zegeningen krijgen van onze Hemelse Vader en dat geluk willen we graag met zo veel mogelijk mensen delen.

 

Ik heb veel bewondering voor onze zendelingen. Twee jaar van je leven in dienst stellen van God is een fantastische ervaring. Ze bouwen daarmee een fundament voor de rest van hun leven. Ik mis die ervaring, maar ik zal dat over 15 jaar goedmaken. Dan wil ik ook nog een aantal van mijn beste jaren, voor ik te oud word, ten dienste van onze kerk stellen en ergens gaan helpen in het zendingswerk. Hopelijk ben ik tegen dan één van de 100.000.

 

Tags: , ,

Copyright © 2009-2024 GeensZins All rights reserved. Privacy Policy