0

Beacons van In The Pocket op KanaalZ

Posted by David on 03/12/2015 in Business, Nucleus |

Het Internet of Things is niet meer weg te denken. Elke dag komen er meer en meer apparaten die onderling en met ons communiceren. Beacons zijn daar een prachtig voorbeeld van.

Gisteren was ik te zien in een reportage op KanaalZ om uitleg te geven hoe we bij Nucleus omgaan met hosten van succesvolle beacons projecten zoals van onze klant In The Pocket met hun Harald platform.

 

 

Wat zijn beacons?

Beacons op de luchthaven van ZaventemBeacons zijn heel kleine batterij, bluetooth gedreven devices die je aan de muur kan ophangen. En die een signaal uitsturen, een bluetooth signaal dat kan opgepikt worden door alle moderne apparatuur, smartphones, noem maar op. Wanneer dat opgepikt wordt door een telefoon, dan kan er een app wakker gemaakt worden en in feite in de achtergrond, kunnen bepaalde interacties getriggerd worden die op die specifieke locatie belangrijk zijn.

 

Je kan je natuurlijk de vraag stellen naar privacy, doordat deze technologie in staat is je letterlijk te volgen, maar langs de andere kant zal het wel helpen. Binnenkort kan je dus op de luchthaven van Zaventem toekomen en onmiddellijk weten naar welke checkin en welke gate je moet gaan. Je telefoon zal je de weg tonen en weten of je nog veel tijd hebt of niet. Bijgevolg zal je dus ofwel een coupon krijgen voor een korte koffiestop ofwel een korting voor een uitgebreide maaltijd. Echt gepersonaliseerde reclame vind ik zelf minder storend dan ongerichte reclame, dus ik ben helemaal pro deze technologie.

 

Tags: , ,

Copyright © 2009-2020 GeensZins All rights reserved. Privacy Policy

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en krijg automatisch alle GeensZins updates in je mailbox